مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در شبانه روز گذشته از حدود ۱۰۰ نقطه این استان بارندگی گزارش شد که بیشینه بارندگیها با ۶۰ میلیمتر در ایستگاه بارانسنجی «درودی نرون» خاش ثبت شده است.
محسن حیدری در گفتوگو با روابط عمومی هواشناسی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: همانطور که انتظار میرفت سامانه بارشی به نسبت قوی از پنجشنبه هفته گذشته فعالیتش را در سیستان و بلوچستان شروع کرد و بارشهای خوبی برای نواحی مرکزی، غربی و بخشهای جنوبی این استان به ارمغان آورد.
وی با بیان اینکه بارشهای ۱۸ نقطه سیستان و بلوچستان به ۲۰ میلیمتر و بیشتر از آن رسیده است، گفت: در این مدت از ایستگاههای «سنیپ» خاش ۴۹.۵، «زرآباد» کنارک ۳۴، «تمندان» خاش ۳۳.۵، «ترشاب» خاش۲۷، شهر دلگان ۲۵، «خیرآباد بالا» و «بهارآباد» زاهدان و «کوه خواجه» هامون ۲۴.۵ و شهر کنارک، «میرآباد» زاهدان» و «تیمور آباد» هامون ۲۳ میلیمتر باران گزارش شده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: در شمال استان نیز بارشهای خوبی گزارش شده به طوریکه در شهرهای زابل ۱۶.۵، زهک ۱۵.۹، هیرمند۱۲.۶، هامون ۱۱.۱ و نیمروز ۶.۵ میلیمتر باران باریده است.
وی با بیان اینکه اگرچه بارشهای زابل به لحاظ عددی به نسبت بارندگیهای جنوب سیستان و بلوچستان ناچیز محسوب میشود، گفت: همین مقدار ناچیز معادل ۳۰ درصد بارشهای یک سال زراعی این شهر است.
حیدری ادامه داد: زابل جزو کم بارارن ترین شهرهای کشور محسوب میشود که میانگین بارش سالانه آن حدود ۵۰ میلیمتر است.
وی ادامه داد: در این سامانه تمرکز بارندگیها بیشتر در نواحی مرکزی و ارتفاعات غربی سیستان و بلوچستان بوده اما بارشهای موثر دامنه گستردهای داشته به طوریکه حداقل حدود ۱۵ شهرستان این استان را در بر گرفته است.
عضو ستاد مدیریت بحران هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: از ابتدای آغاز فعالیت سامانه تا صبح امروز از شهرستانهای کنارک، چابهار، نیکشهر، فنوج، ایرانشهر، دلگان، بمپور، سراوان، سیب سوران، خاش، زاهدان، میرجاوه، زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز بارندگی گزارش شده است.
حیدری افزود: امروز فعالیت این سامانه بارشی در سیستان و بلوچستان به پایان رسید اما مجدد فردا یک سامانه بارشی جدید در سطح این استان فعال میشود که بیشینه بارندگیهای آن تا حدود ۱۵ میلیمتر برآورد میشود و دامنه فعالیت زمانی آن کوتاه است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۰ درصد از برق مصرفی این اداره کل به منظور فرهنگ سازی و گسترش سطح استفاده از انرژیهای پاک در استان و توجه به مسائل زیست محیطی از انرژیهای تجدیدپذیر تأمین میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل هواشناسی سیستان وبلوچستان، محسن حیدری در جریان دیدار مدیرعامل شرکت انرژی سبز انوشیروان با وی اظهار داشت: استفاده از انرژی های پاک اقدام اجتناب ناپذیر بشر برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی و آلایندگیهای ناشی از آن است.
وی افزود: اگرچه این اقدام در بسیاری از کشورهای دنیا در حال تحقق است اما ایران نیز تا امروز گامهای خوبی برای استفاده از این انرژیها برداشته و چشمانداز روشنی از این صنعت بزرگ برای کشور متصور است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به ظرفیت بالای تولید برق پاک در استان اشاره کرد و گفت: حیف است با این همه نعمت باد و تابش از انرژیهای تجدیدپذیر منطقه استفاده نشود.
وی ادامه داد: در شمال سیستان و بلوچستان ظرفیت باد بیشتر از سایر نواحی است، به طوریکه در سال گذشته ۲۲۰ روز سرعت وزش باد در زابل به ۵۴ کیلومتر بر ساعت و بیشتر از آن رسید.
حیدری تابش خورشید را ظرفیت بعدی تولید انرژی پاک در سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: برنامهریزی شده تا به صورت آزمایشی درصدی از برق مرکز تحقیقات هواشناسی استان از انرژی پاک تأمین شود که اگر نتایج مثبتی به همراه داشت بخش قابل توجهی از مصرف برق تمام ادارات هواشناسی را در یک برنامه زمانبندی از این محل تأمین شود.
وی تصریح کرد: در فاز نخست سعی میشود تا ۲۰ درصد برق اداره کل از نیروگاههای کوچک خورشیدی و بادی تأمین شود تا ضمن فرهنگ سازی و گسترش سطح استفاده از انرژیهای پاک در استان، در جهت کاهش مصرف سوختهای فسیلی نیز سهم اندکی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت انرژی سبز انوشیروان نیزگفت: توجه به استفاده از انرژی پاک در دستگاههای دولتی میتواند محرک خوبی برای تشویق جامعه برای استفاده از این صنعت برای مصارف شخصی و اقتصادی باشد.
عباسعلی نوشیروانی ادامه داد: هم اینک وزارت نیرو برق تولیدی از انرژیهای تجدیدپذیر را با نرخ ۸۰۰ تومان در هر کیلووات خریداری میکند. این رقم میتواند بهره اقتصادی مناسبی برای سرمایه گذاران حتی در اندازه نیروگاههای خانگی به شمار آید.
وی به محصولات جدید این شرکت اشاره کرد و افزود: شرکت انوشیروان تا یک ماه دیگر نمونه جدید توربینهای بادی خود را که راندمان تولید آن ۲۰ درصد بیشتر از نمونههای فعلی است را رونمایی می کند.
نوشیروانی بیان کرد:در نمونههای جدید وزن توربین حدود ۳۰ درصد کمتر از نمونههای قدیمی بوده و بجای آلومینیوم از فایبرگلاس استفاده شده است.