مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: تقویت شبکه دیدبانی و توسعه زیرساختهای هواشناسی کمک زیادی به تقویت صحت پیش بینیهای جوی میکند و آمادگی مردم و ستاد مدیریت بحران را برای مقابله با مخاطرات جوی به دنبال خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی هواشناسی سیستان و بلوچستان، محسن حیدری در حاشیه بازدید رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان از واحدهای عملیاتی هواشناسی استان در فرودگاه بینالمللی زاهدان اظهار داشت: در حال حاضر دو ایستگاه پایش گردوغبار استان به دلیل خرابی دستگاه و مشکلات مالی غیر فعال شده است.
وی ادامه داد: با توجه به فعالیت بادهای ۱۲۰ روزه و شرایط اقلیمی استان حداقل ۲۰ ایستگاه جدید سنجش گردوغبار برای استان نیاز است تا صرفاً به حداقلهای پایش گردوغبار دست یابیم.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مشکلات زیرساختی هواشناسی در استان جدی است و به رغم اینکه هم اکنون ۱۲ ایستگاه سینوپتیک هواشناسی و یک ایستگاه جو بالا در استان فعال است، برای رسیدن به استانداردها باید بیش از ۶۰ ایستگاه جدید تأسیس کنیم.
حیدری خاطرنشان کرد: تنها ارتفاعات برفگیر استان یعنی تفتان فاقد ایستگاه هواشناسی است و ما هیچ اطلاعات جامعی از وضعیت پارامترهای اقلیمی این منطقه و سابقه بارش های برف آن در دست نداریم.
وی توضیح داد: علاوه بر اینها باید تعداد ایستگاههای جو بالای استان که وظیفه پایش پارامترهای هواشناسی در لایههای جو را برعهده دارد از یک ایستگاه به ۳ ایستگاه افزایش یابد و حداقل دو رادار هواشناسی در جنوب و شمال استان راهاندازی شود.
عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: تقویت شبکه دیدبانی و توسعه زیرساختهای هواشناسی کمک زیادی به تقویت صحت پیشبینیهای جوی می کند و آمادگی مردم و ستاد مدیریت بحران را برای مقابله با مخاطرات جوی بیشتر می کند.
حیدری اضافه کرد: با توجه به تغییرات جدید در تقسیمات کشوری و الحاق سه شهرستان جدید در استان بهتر است برای انجام فعالیتهای زیربنایی و توسعه این شهرستانها از همین حالا اقدام به تاسیس ایستگاه هواشناسی کرد تا با ثبت ویژگیهای اقلیمی آنها، توسعهای پایدار انجام شود.
وی توضیح داد: با توجه به کمبودهای زیرساختی هواشناسی استان، هنوز اقلیم استان به صورت کامل شناخته نشده است که شناخت اقلیم نیازمند اقدام جهادی برای گسترش شبکه پایش هواشناسی است.